Ako volite grickati zdravo ovo je odličan recept za vas.
Sastojci (za lim 20×20 cm):
- 2 velika jaja
- 1 žličica arome vanilije
- 45 g javorovog sirupa
- 170 ml zobenog ili bademovog mlijeka
- 2 žlice otopljenog kokosovog ulja
- 2 veće jabuke, ribane i ocijeđene od tekućine
- 190 g zobenih pahuljica
- 70 g zobenog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 2 žličice cimeta
- 1/2 žličice muškatnog oraščića
Priprema:
Pećnicu ugrijte na 180°C i pripremite silikonski lim za pečenje veličine 20×20 cm.
Jabuke očistite i naribajte (može s kožom, ali je dobro operite). U jednoj zdjeli izmiješajte sve mokre sastojke i ribane jabuke.
U drugoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke, te im dodajte mokre i sve promiješajte žlicom da se poveže.
Prebacite u pripremljeni silikonski lim pa pecite u ugrijanoj pećnici oko 25-30 minuta. Ostavite da se ohladi, a najbolje je jesti još mlako.
Po želji poslužite s malo kikiriki maslaca, posuto cimetom i s dodatkom kriškica jabuka.