Kocke od jabuka i zobenih pahuljica

Ako volite grickati zdravo ovo je odličan recept za vas.

Sastojci (za lim 20×20 cm):

  • 2 velika jaja
  • 1 žličica arome vanilije
  • 45 g javorovog sirupa
  • 170 ml zobenog ili bademovog mlijeka
  • 2 žlice otopljenog kokosovog ulja
  • 2 veće jabuke, ribane i ocijeđene od tekućine
  • 190 g zobenih pahuljica
  • 70 g zobenog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 2 žličice cimeta
  • 1/2 žličice muškatnog oraščića

Priprema:

Pećnicu ugrijte na 180°C i pripremite silikonski lim za pečenje veličine 20×20 cm.

Jabuke očistite i naribajte (može s kožom, ali je dobro operite). U jednoj zdjeli izmiješajte sve mokre sastojke i ribane jabuke.

U drugoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke, te im dodajte mokre i sve promiješajte žlicom da se poveže.

Prebacite u pripremljeni silikonski lim pa pecite u ugrijanoj pećnici oko 25-30 minuta. Ostavite da se ohladi, a najbolje je jesti još mlako.

Po želji poslužite s malo kikiriki maslaca, posuto cimetom i s dodatkom kriškica jabuka.