Kako do savršene ljetne forme u 7 koraka?

Kako do savršene ljetne forme u 7 koraka?

S proljećem u punom zamahu, već je krajnje vrijeme je da počnemo razmišljati o svojoj ljetnoj formi i pripremama za aktivno i energično ljeto. Mi vjerujemo u poticanje zdravih navika i postizanje fitness ciljeva, stoga smo sastavili ovaj korisni vodič kako biste se pripremili za sezonu kupaćih kostima, plažnih aktivnosti i pokojeg vanjskog treninga.

Postavite ciljeve:
Prije nego što krenete u bilo kakav fitness program, važno je postaviti jasne i mjerljive ciljeve. Želite li izgubiti višak kilograma, dobiti mišićnu masu ili jednostavno poboljšati kondiciju? Definirajte svoje ciljeve kako biste imali jasnu viziju i što točno želite postići.

Pridružite se grupnim treninzima (Energy Fitness Samobor nudi programe grupnih treninga):
Ako se ne osjećate ugodno u teretani i ne volite ići trenirati sami, probajte jedan od naših grupnih treninga dostupnih u Energy Fitnessu u Samoboru. Grupni treninzi odličan su način da se motivirate i održite dosljednost u vježbanju. Nudimo jutarnje i popodnevne grupne treninge poput Shape&Burn, Fit Don’t Quit, Booty&Legs, After Work, Big Mama, Seniors, a imamo grupu i za najmlađe – Fit Kids. 🙂

Istražite nutricionističke savjete:
Fitness nije samo trening, već i prehrana. Naši treneri rado će vas savjetovati o prehrani, suplementaciji i korisnim stvarima. No, bitno je i da sami istražite što vam odgovara te uvedete određeni plan prehrane u svoju rutinu kako biste postigli optimalne rezultate.

Isprobajte novu opremu i tehnike:
Povremeno mijenjanje rutine ključno je za održavanje motivacije i izazivanje tijela na nove načine. Isprobajte nove sprave, vježbe ili tehnike kako biste osvježili svoj trening i izbjegli dosadu. U tome vam mogu pomoći i naši treneri, a ako želite potpuno individualni pristup dostupni su privatni treninzi 1 na 1 po povoljnoj cijeni.

Fokusirajte se na kvalitetan san:
Kvalitetan san ključan je za oporavak mišića i regeneraciju tijela nakon treninga. Nemojte zanemariti važnost odmora i pravilnog noćnog sna kako biste maksimalno iskoristili svoj fitness potencijal.

Pratite napredak:
Koristite fitness aplikacije, dnevnike ili trenera kako biste pratili svoj napredak i vidjeli rezultate svojih napora. Motivacija će vam biti veća kada vidite koliko ste daleko došli od svojih početaka.

Ne zaboravite uživati u “putovanju”:
Na kraju, ne zaboravite uživati u procesu postizanja svojih fitness ciljeva. Fitness putovanje je avantura puna izazova i nagrada, stoga cijenite svaki korak na putu prema svojoj najboljoj verziji.


Nadamo se da će vam ovaj kratki vodič biti koristan i inspirativan dok se pripremate za ljeto u našoj teretani. Sretno s treninzima i vidimo se na putu do savršene ljetne forme! 🙂